آیا میدانستید در پشت صحنه فیسبوک چه اتفاقاتی رخ میدهد؟ دنیای دیتا سنتر فیسبوک را دیده اید؟ اگر فقط بهاندازه 30 ثانیه فیسبوک را روی موبایل خود بازکنید، تقریباً هزاران سرور را درگیر صفحه خودکردهاید. جدا از پیچیدگی های زیاد و امکانات پیشرفته که بررسی تخصصی آن زمان بر خواهد بود مشاهده کلیات آن خالی از لطف نیست که در این پست یک گزارش تصویری بسیار زیبا برای شما تهیه کرده ایم.اینجا دیتاسنتر فیسبوک در کارولینای شمالی به مساحت حدود 3 هکتار / 27900 مترمربع است…
بر روی عکس ها کلیک کنید تا عکس ها را به صورت کاملتری مشاهده کنید
بر خلاف تصور ما که با توجه به تعداد کاربران فیسبوک (1.4 میلیارد نفر) انتظار تعداد زیادی از کارکنان را داریم داخل این دیتاسنتر و بخش اداری برخلاف بخش سرور، خیلی هم حجیم نیست اما اینجا قلب تپنده مدیریت سرورهاست.
در این تصویر جمعی از کارمندان دیتاسنتر فیسبوک را مشاهده میکنید / ذخیره 2 میلیارد دلاری در بخش زیرساخت بعد از راهاندازی دیتاسنترهای فیسبوک
در این تصویر مقایسه رک قدیمی و جدید در دیتاسنترهای فیسبوک انجام شده است
دیتاسنتر فیسبوک در منطقه Lulea سوئد که همهچیز ازجمله سیستم برق و برق اضطراری بهصورت ویژه معماری شده است.
نگاهی دقیق داخل یکی از رکها که از فلسفه grid to gates بهره میبرد. همهچیز در هر مادربرد بهصورت مستقل تعریفشده است
پرداختن به جزییات در معماری نوین دیتاسنترها مدنظر مهندسان بوده است. از میان برداشتن قطعات اضافی پلاستیکی که مانع از ورود و خروج هوای آزاد به داخل رک میشود، جزئی از این معماری نوین است که بهخوبی رعایت شده است.
پرداختن به جزییات در معماری نوین دیتاسنترها مدنظر مهندسان بوده است. از میان برداشتن قطعات اضافی پلاستیکی که مانع از ورود و خروج هوای آزاد به داخل رک میشود، جزئی از این معماری نوین است که بهخوبی رعایت شده است.
فاصله بین بوستون و ایندیاناپولیس را در نظر بگیرید. این اندازه، طول کابلهای بکار رفته در دیتاسنتر Prineville اورگان است: حدود 950 مایل!
نمای بیرونی از دیتاسنتر Prineville در اورگان که 38 درصد کوچکتر از دیتاسنتر قبلی ساختهشده و 24 درصد نیز از مصرف انرژی کاسته شده است.
مصرف بهینه انرژی در دیتاسنترهای فیسبوک با شعارهای تبلیغاتی که به خوبی در این عکس قابل مشاهده است
معماری دقیق سرورها، هنگام تعمیر نیز کار را برای مهندسان آسان میسازد.
هر تکنسینی با در اختیار داشتن ایستگاه عیبیابی پرتابل در حومه تعریفشده خود میتواند مشکلات پیشآمده را در کمترین زمان ممکن حل کرده و به حداقل برساند.
سیستم مکش هوای خنک از بیرون در دیتاسنتر سوئد و خنک کردن هزاران سرور بهصورت طبیعی.
تعبیه فیلترهوا و اسپری کردن هوای فیلتر شده به کنترل دما و رطوبت با محاسبات دقیق کمک میکند
یک سرور همیشه نمیتواند سرد باشد. در اینجا هوای گرم سرور و هوای خنک بیرون درهمآمیخته شده تا دمای مطلوب به دست آید.
هوای سرد از بالا میآید و هوای گرم از پایین به بالا میرود
دفعه بعد که روی فیسبوک خود بودید یادتان بیاید که این دیتاسنترها روزانه 10 تریلیون درخواست/Queries را انجام میدهند!
منبع : به روز رسانی
ممنون هر روز سر میزنم
عالی بود
تشکر فراروان